Google Power Search

Arne Krokan skriver på sin blogg at han anbefaler å ta kurset Google Power Search, for å få en dypere forståelse for hvordan å få det resultatet du ønsker når du søker på Google. Kurset blir holdt av Daniel Russell, en Senior research Scientist I Google.  
Da Arne Krokan fortalte oss at vi måtte ta dette kurset, ble jeg nervøs. Jeg var bevisst på at jeg sannsynligvis ikke var så god til å søke som jeg burde være, og at dette kurset kom til å være ekstra vanskelig for meg.

Hvordan å bli bedre til å søke med Google.

Kurset er delt inn i 6 forskjellige steg som hver er delt inn i mindre steg, alt fra 3 steg til 6 steg. Da jeg startet på det første steget ble jeg overrasket over at de startet med ganske grunnleggende informasjon som til og med jeg kunne.

1. Bilde

Når du søker på et bilde er det ofte at man søker et eller flere ord og håper man finner det bilde man ser etter. Men hva om man har en viss ide om hvordan bilde ser ut?
Daniel Russell bruker eksempel, fotballbane. Hvis du søker på ordet football field i google kommer det mange bilder opp av fotballbaner. Men det han også never er at det finnes blåe fotballbaner.

Skjermbilde av google da jeg søkte på «football field»

Hvis du trykker på «vektøy» da kommer det opp en ny rad med verktøy du kan bruke.

Skjermbilde av Google

Når du trykker på farger, kommer det opp alternativer. Jeg skulle finne blå fotballbaner så jeg trykke rpå den blå firkanten.

Skjermbilde av Google

2. Ord

Hvis du skriver inn et spørsmål på Google, er det viktig å ikke skrive inn det du tror er svaret på spørsmålet i søketeksten. Google vil bruke de ordene du har skrevet inn til å finne sider som har de ordene i seg. Daniel Russell som holder kurset Google Power Search, bruker eksempelet om blekkspruter. Hvis man da søker «average length of an octopus is 18 inch” da registrerer google alle ordene I den setningen og finner sider som inneholder de ordene. Med andre ord, du får bekreftet din ide, hvis du gjør dette er det fare for å ende opp i et ekkokammer. Du får bare den informasjonen som bekrefter det du allerede tror. Det du burde gjøre er å søke «average lenght» octopus. «» disse tegnene betyr at det som står inni skal stå sammen. Vi stiller spørsmålet «gjennomsnitt lengde» ikke gjennomsnitt og lengde.

3. Viktigst av alt!

Vær skeptisk til det du finner på nettet der du ikke kjenner igjen kilden. Det er ikke alt på internett som er troverdig. Finner du noe du er skeptisk til, søk på nytt, finn andre kilder helt til du finner troverdige kilder. Finner du informasjon, prøv å søk på forskjellige synsvinkler.

Kilde:
https://unsplash.com/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *