Photo by Diggity Marketing on Unsplash

Sammendrag av: Julie E. Melby Foss – Slik kaprer du drømmejobben


Tirsdag 21. April 2020 hadde vi en gjesteforeleser, Julie E. Melby Foss. En elev fra Høyskolen Kristiania og en tidligere student fra Digital Markedsføring som hadde en presentasjon om hvordan å markedsføre seg selv for å få skaffe seg drømmejobben.  
Hun startet med å gi 5 tips om hvordan man skaffer seg en relevant deltidsjobb ved siden av studiene.

 1. Tørr å være frempå.
 2. Ta del i timene og delta aktivt i klassen.
 3. Skaff den en knallbra LinkedIn profil.
 4. Ikke undervurder deg selv.
 5. Få frem motivasjonen din.

Jeg har sagt lenge at jeg burde skaffe meg en mer relevant deltidsjobb ved siden av studie, men jeg har ikke kommet mye lengre enn det. En av grunnene til at jeg valgte digital markedsføring som valgfag var fordi jeg hadde hørt at dette var et nyttig fag å kunne, spesielt i en så digital verden som vi lever i nå. Jeg var ikke forbered på å måtte ut av komfortsonen min. Når jeg ser på disse rådene som Julie ga oss, tenker jeg at dette blir skummet. Men jeg har klart meg gjennom dette faget som har kommet med den ene utfordringen etter den andre, og da tenker jeg. Dette skal jeg klare. Jeg kan starte med den som er enklest å gjøre noe med. LinkedIn profilen min.

LinkedIn

Senere i presentasjonen gikk Julie gjennom det man burde tenke over når man jobber med LinkedIn profilen sin.

 1. Førsteinntrykk
 2. Profilbilde
 3. Kontaktinformasjon
 4. Sammendrag
 5. Arbeidserfaring og utdanning
 6. Ferdigheter
 7. Anbefalinger
 8. Interesser og aktiviteter

Hun gikk gjennom alle disse punktene mens hun viste et par eksempler på hver av dem. Førsteinntrykket beskrev hun som profilbildet, det å ha et bilde som ser profesjonelt ut, LinkedIn profilen din er ikke som Facebook profilen din, ha et tydelig bilde av deg.
LinkedIn profilen din er din digitale CV, hvis en potensiell arbeidsgiver finner profilen din nytter ikke det hvis vedkommende ikke finner en lett måte å kontakte deg på.
Sammendrag, her er muligheten for å skryte litt. Her kan du skrive om det du er god til, spesielle egenskaper eller om det som motiverer deg.
Bare husk at det er i arbeidserfaring og utdanning du skriver om erfaringene dine og hva du lærte av dem. Da kan du ta med alt av erfaringer, selv om det kanskje ikke er helt relevant til den jobben du søker kan det fortsatte fortelle noe om deg som er positivt. Derfor er det viktig å ikke glemme å ta med frivillig arbeid.
Noe som er viktig er å fortelle hva slags ferdigheter du har, her kan du skrive om hva du kan tilby. På digital markedsføring har de satt en del Google Analytics kurs som er obligatoriske å ta, da kan du legge til de sertifiseringene du fikk for å fullføre de kursene under ferdigheter.
Anbefalinger, eller en attest fra en tidligere arbeidsgiver. Det siste punktet Julie gikk gjennom var interesser og aktiviteter, her kan du finne grupper eller andre personer med samme interesser som deg og knytte kontakter og skape et større nettverk. Har du et spesielt tema du er interessert i kan du følge personer som du vet kan mye om dette temaet og kanskje de er villige til å lære deg et par ting.

Knytte Kontakter

Etter å ha snakket om hvordan å bygge opp LinkedIn profilen din, snakket hun om hvem man burde ha i nettverket ditt. Da stilte hun 4 spørsmål:

 • Hvem er de?
 • Hva interesserer de seg for?
 • Hva jobber de med?
 • Hvordan kan du hjelpe?

Når du har funnet noen du er interessert i å knytte kontakten med, er spørsmålet hvordan man kommer i kontakt med dem. Her er det bare å hoppe i det.

 • Lag en oversikt
 • Knytt kontakt
 • Send en melding

Det er dette jeg syns er skummel, å ta kontakt med noen helt ut av det blå. Men det er som alt det andre med dette faget, gjør noe du vanligvis ikke hadde turn å gjøre.

Avsluttning

Digital markedsføring er et fag som har handlet om å bevege seg utenfor komfortsonen din. Det har vært et gjennomgående tema under hele faget, og det kommer fram i disse 5 tipsene som Julie kom med. Det var lærerikt å høre på Julie, hun viste oss denne presentasjonen med tips på hva å gjøre, og det var spennende å høre på når man visste at hun hadde en urolig spennende deltidsjobb. Da får man bekreftet at det hun sier er sant, disse rådene hun kommer med, de funker. De gir en ekstra motivasjon til å sette seg ned og gå gjennom LinkedIn profilen sin. Jeg har jobbet med en del kurs som jeg har måtte ta for dette semesteret, men jeg var ikke like flink til å legge dem ut på LinkedIn. Etter å har hørt fra Julie om hvor mye det hjelper å viser hva man kan, fikk jeg endelig motet til å legge dem ut på LinkedIn. Når det først var gjort, mekret jeg at dette burde jeg har gjort lenge før. Det var skummet, og det er fortsatt skummelt. Men det er greit å ha der, digital markedsføring er et fag der man må ut av komforsonen sin så da er det bare å hoppe i det.  

Kilder:
Bilde fra unsplash: https://unsplash.com/

One thought on “Sammendrag av: Julie E. Melby Foss – Slik kaprer du drømmejobben

 1. Hei Gerd!
  Så fint å lese sammendraget ditt om hvordan man kan kapre drømmejobben. Du har en grei struktur på innlegget, men du må gjerne skrive enda litt lenger til neste gang 🙂 Husk kravet på ca 1000 ord. Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *